אור בן דוד

רשלנות רפואית בבדיקת קולונוסקופיה ?

היי, אנסה לקצר ככל שאוכל כדי להגיע לנקודה העיקרית. אבא שלי לא הרגיש טוב ולכן ניגש לרופא המשפחה, הוא הפנה אותו לבדיקת דם ולבדיקת דם סמוי בצואה (בגלל שהוא מעל גיל 50). בדיקת הדם יצאה תקינה ובדיקת דם סמוי יצאה חיובית - משמע יש דם בצואה ולכן נדרש להמשך בירור. אי לכך רופא המשפחה הפנה אותו לבדיקת קולונוסקופיה, שפה מתחילה הבעיה. בסיום הבדיקה נאמר לנו שלא היו פוליפים ולא לקחו דגימה משום דבר - משמע הכל תקין. בתופס הבדיקה רשום שהכל תקין למעט "טחורים גדושים" לאחר הבדיקה אבא שלי הרגיש קצת יותר טוב וכך המשיך בחייו. 13 חודשים מאוחר יותר הוא התחיל להרגיש על הפנים - חולשה קיצונית, שלשולים חוזרים ותחושה כללית רעה מאוד. (חיכינו מספר ימים כי חשבנו שאולי מדובר בשפעת או משהו ויראלי. מה גם שבתקופה הזאת היה שיא הקורונה). הוא ניגש לרופא המשפחה שלו והוא הפנה אותו לבדיקות ים. יום אחרי זה הרופא מתקשר ומסביר את התוצאות - המוגלובין נמוך (8.5) ולכן הפנה אותו למיון. במיון הוא היה מאושפז 7 ימים, הוא עבר המון בדיקות וביום השביעי עשו לו בידקת קולונוסקופיה חוזרת. הדוקטור שביצע את הבדיקה החתים את אבא שלי על טופס שבמקרה שהוא לא ימצא כלום בבדיקת הקולונוסקופיה הוא יבצע את אותו בדיקה רק מהפה לבדוק את הקיבה (הוא היה משוכנע שאין כלום משום שרק 14 חודשים מוקדם יותר עשינו קולונוסקופיה שיצאה תקינה) לאחר הבדיקה הוא הסביר לנו את הממצאים - גידול גדול בגודל 8 ס"מ ברקטום (10-18 סמ מפי הטבעת). הוא היה מופתע מאוד ואפילו אמר בקול נמוך ("למה היא לא לקחה דגימה מהטחורים, לא מתאים לה" (הוא מכיר את הרופאה שביצעה את הקולונוסקופיה הקודמת) עכשיו למה אני משוכנע שמדובר ברשלנות רפואית? מאוד פשוט. זה ידוע שבהנחה שבדיקת הקולונוסקופיה תקינה מבצעים אותה כל 5 שנים. ועברו רק 14 חודשים. בנוסף לכך הוא הסביר לנו שסוגי הגידולים האלה גדלים לאט לאט (תהליך של שנים) ולכן לפי דעתי יש כאן רשלנות רפואית : או שהיא לא אבחנה את הגידול - או שהיא אבחנה אותו באופן שגוי (חשבה טחורים) - אבל אני משער שזאת עבודה של עורך הדין. מאז הוא עבר 2 טיפולי כימותרפיה קשים + הקרנות, ניתוח לכריתת רקטום (נזק בלתי הפיך, הוא ניגש המון פעמים לשירותים במהלך היום) עוד ניתוח לכריתת רקטום ולאחר שנה ניתוח לכריתת חלק מהריאה (עקב גרורה). ושלא לדבר על בדיקות CT, אשפוזים ומלא מלא בדיקות. יש לי מספר שאלות: 1. מה אתה חושב על המקרה באופן כללי, האם אתה חושב שיש כאן מצב של רשלנות? 2. מה התהליך של הגשת התביעה ? ומהן העלויות - האם עורך הדין לוקח עמלה כל דיון או אחוזים מהסכום שמתקבל בסוף? 3. איך אפשר להוכיח דבר כזה? היא תמיד יכולה לטעון שזה לא רשלנות וזה חלק מהסיכונים של הבדיקה ושום דבר הוא לא 100 אחוז. מודה לך מאוד.

יאיר סקלסקי, עו"ד

משום מה שאלתך הגיעה אלי רק כעת. על פני הדברים נראה כי אכן מדובר ברשלנות רפואית אולם עלי לבחון את העובדות המדוייקות ואת המסמכים הרפואיים בטרם נוכל לקבל החלטה. איחור באבחון סרטן הוא קריטי לטיפול ואף להחלמה ובמידה וחלה החמרה בעקבות איחור באבחון אזי בהחלט שמדובר ברלשנות רפואית. יאיר