שרון

העברת כספים מהארץ למדינה ארופאית ביורו

שלום אני גרה בארופה, שם יש לי חשבון בבנק ארופאי (שכל ההכנסות עליו מדווחות לארץ). ההורים ואני מעוניינים לבצע העברה של סכום בין כ100 ל200 אלף יורו. ההורים שלי עבדו כל חייהם, שלמו מס על ההכנסות, ומקבלים פנסיה הכל כדין וחוק. השאלה העקרית היא: מה עלינו לברר לפני ביצוע העברה בסכום המצויין? האם הסכום יהיה פטור ממס? האם יש בעיה חוקית להעביר אליי את הכסף מבחינת ישראל? - האם אם נחלק זאת למספר תשלומים, זה יקל מבחינת הליכים חוקיים בארץ על התהליך? תודה על המענה שרון

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שרון שלום, באם הנכם מחזיקים חשבון בנק בחו"ל אשר מדווח לישראל כראוי ומשולם בגינו מס על הרווחים השוטפים, אזי אין חשש כי יחול מס על קרן הכספים. תוכלו להעביר הכסף לארץ בלא חשש. עם זאת, הבנקים בישראל מבקשים כיום בהעברות כספים שכאלה חוות דעת משפטיות כי הכספים "לבנים" וכשרים וכי שולם בגינם מס בישראל. וע"כ מומלץ לפנות ולקבל חוות דעת כזו טרם ההעברה. כמו"כ במהלך מתן חוות הדעת נבחנן הדיווח אשר דווח לרשות המיסים בישראל ע"מ לוודא כי אין חשיפה למס על הקרן כי לצערינו במקרים מסויימים, גם אם החשבון הוצהר בישראל, הוא עדיין חשוף לאחוזי מס מסויימים, תלוי במקרה. תוכלו לפנות אלינו ישירות למשרד במספר 02-5522275 ולקבל הדרכה כיצד לבצע את ההליך באופן שלא יהא כרוך במס ובמינימום בעיות מהבנקים אשר מערימים כיום קשיים רבים. בהצלחה! איתי ברכה, עו"ד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון