אלכסנדר מסקה

הסכם ממון כאשר צד אחד לא מבין עברית

שלום רב, מה תהליך לאישור הסכם ממון לפני הנישואין כאשר צד אחד אמריקאי ולא דובר עברית? ביהמ"ש זקוק להסביר מהות ההסכם? האם עדיף להכין הסכם אחד בעברית ואחד באנגלית להציג בפני ביהמ"ש? בברכה, אלכסנדר מסקה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ישנן מספר אפשרויות: הקראת ההסכם בשפת האם של האדם שאינו דובר עברית, וצרוף תצהיר של עורדך הדין אשר ערך את ההסכם ובו הינו מצהיר כי הקריא את ההסכם בשפתו של החותם ולאחר שאישר את אשר מובא בהסכם חתם. בנוגע לאפשרות השניה שהובאה בשאלתך במידה ויוצרים הסכם בשפה האנגלית יש להגישו לבית המשפט יחד עם אישור נוטוריוני אשר מבהיר כי המדובר באותו ההסכם. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין