דלית

העברת מניות בגירושין בחברה פרטית

שלום בעלי שותף בחברה פרטית המפתחת מוצרים שונים אך טרם יש לה הכנסות כלשהן, מנגד ישנן הוצאות להחזקת החברה ולהמשך הפיתוח. בעלי שותף בשליש ממניות החברה הרגילות וכן שליש ממניות ההנהלה. בתקנון החברה נקבע כי כל שינוי בהון המניות הרגילות וההנהלה חייב באישור של שבעים וחמישה אחוזים מכח ההצבעה של בעלי מניות ההנהלה. כמו כן, במקרה של מכירת/העברת מניות ע'י צד כלשהו, יש קדימות לשאר בעלי מניות ההנהלה ברכישת המניות המוצעות. יוצא מכך שאם בני זוג נפרדים והבעל מעוניין להעביר לאשתו מחצית ממניות ההנהלה והרגילות שברשותו, אזי הדבר בלתי אפשרי למעשה מכיוון שלעולם לא יוכל להשיג רוב של שבעים וחמישה אחוזים שיאשר את מכירת/העברת המניות. האם הדבר אינו סותר את חוק החברות או כל חוק אחר המתייחס לחלוקת רכוש בין בני זוג? כמו כן, במידה וכן ניתן להעביר מניות לאישה, האם מרגע רישומה כבעלת מניות היא גם צריכה להשתתף בהוצאות הפיתוח והחזקת החברה לפי חלקה היחסי במניות? תודה ושבוע טוב

רינה פוליטי, עו"ד

דלית שלום בשל המורכבות בסוגיה שהעלית, אני מציעה כי תקבלי ייעוץ פרטני שלא באמצעות הפורום ואשמח לעמוד לרשותך. אעיר כי בית המשפט לענייני משפחה נותן מענה, כל מקרה לגופו, באשר לפירוק שותפות בחברות בעזרת מומחים שממונים על ידו אם בהסכמת הצדדים ובאם בהיעדר. בהצלחה רינה פוליטי, עו"ד