משה

משמעות האיזון בחוק יחסי ממון

מה קורה כשאדם נפטר והשאיר צוואה אך אשתו מגישה כתב התנגדות ומבקשת חצי מנכסיו בעקבות חוק יחסי ממון. רציתי לשאול: 1) האם מספיק שהיא מציינת זאת בכתב ההתנגדות לבקשה למתן צו קיום צוואה או שעליה להגיש תביעה נפרדת לכך בבימ"ש לענייני משפחה? 2)לפי החוק גם נכסיה היו צריכים לעבור מחצית לבעל אילו היה בחיים.ולמעשה כעת צריכים לעבור ליורשים. אך אם אין לה נכסים יוצא שהיא תקבל מחצית מנכסיו והיורשים לא יקבלו ממנה דבר- כי אין לה כלום. אז מה המשמעות של האיזון של החוק? ומה עושים במצב כזה כדי למנוע שהיא תקבל מחצית מהנכסים?

עו"ד רינה פוליטי

משה שלום בפתח הדברים אבהיר כי כל אדם מעוניין רשאי להתנגד לצוואה. יש לצאת מנקודת הנחה כי אין אדם יכול להוריש מה שאינו שלו. לפיכך, כאשר אדם מצווה בצוואתו את רכושו - זה שבבעלותו ובחזקתו - לאחרים אין לאישה זכות להתנגד למהות הצוואה אלא לתכולתה. הדרך הדיונית הנכונה היא כי האישה תגיש תביעה מתאימה כנגד היורשים לעניין החלק המגיע לה מתוך העיזבון. אכן, אתה צודק בגישתך כי בפירוק השיתוף בין היורשים לבין האישה ייעשה איזון מלא של כלל הנכסים - ללא קשר לצוואה, כאשר הצוואה במלואה תקויים בכל הקשור למלוא רכושו של המצווה. ליורשים יש זכות מלאה להגיש תביעה באשר לזכויותיו הכספיות והרכושיות של הנפטר אצל האישה ולהכניס זכויות אלה למעגל הירושה אותה ציווה. כדי לקבל ייעוץ מלא ומקיף אשמח לעמוד לרשותך.