ברק

דייר מוגן תמ"א 38

שלום, אחת העילות שבגינה רשאי בעל דירה לפנות ממנה את הדייר המוגן הינה: "בעל הכנס רוצה להרוס את הדירה או הבניין כדי להקים בניין אחר או לתקן תיקון יסודי (וקיבל את אישורי הבניה המתאימים) והסכים להעמיד לרשות הדייר סידור אחר" האם יישום פרוייקט תמ"א 38/1 מהווה "תיקון יסודי" המעניק לבעל הדירה את הזכות לפנות דייר מוגן ולהעניק לו בתמורה דיור חלופי (זכות דיירות מוגנת בדירה דומה)? האם נקבעו בפסיקה מבחנים להגדרת "תיקון יסודי"? אשמח גם לקבל הפניה לתקדימים בנושא. תודה מראש!

עו"ד שי אליאב

שאלה יפה היא האם עבודות החיזוק והחידוש במסגרת תמ"א 38 עולים לכדי "תיקון יסודי". למיטב ידיעתנו, הנושא טרם עלה לפסיקת בית המשפט, שכן לרוב לא מבוקש פינוי הדייר המוגן כי אם אך את הסכמתו. כשלעצמו, לדעתנו, אין בעצם הפרויקט משום תיקון יסודי המצדיק עילת פינוי. שונה ההדבר לו תבחרו בפרויקט של הריסה ובניה, שאז ייתכן ובתי המשפט יקבלו את העמדה כי מדובר בתיקון יסודי.

עודד

בהמשך לעיל. נכס שנקנה בהליך הוצאה לפועל והנכס נמכר כתפוס, כלומר מתגורר בו האדם שנגדו הוצא ההליך. מה מעמדו במידה ורוצים הליך של תמ"א 38/2? האם יש לו זכות להתנגד? דיור חלוף? תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי