מלי

רכישת דירה חדשה בפרויקט תמא 38 ללא ליווי בנקאי

חתמתי על בקשה לרכישת דירה בפרויקט תמ"א 38 ללא ליווי בנקאי וכנגד התחייבות של הקבלן לרשום הערת הזהרה לטובתי אחרי קבלת היתר הבניה אני אמורה לשלם 7% (כולל דמי קדימה ששילמתי עכשיו בסך 40,000+מע"מ=46,800) ורישום הערת הזהרה אחרי שאשלם 8%. כאשר שאלתי למה פרויקט ללא ליווי בנקאי, הוא ענה שזה יקר והוא בונה מהון עצמי ומעדיף לרשום הערת הזהרה כבר אחרי קבלת ֵ%15ֵֵ למרות שזה לא נהוג. העניין מדאיג אתי, האם זה מספיק ע"מ לבטח את כספים שישלם? ובמקרה גרוע אם קבלן לא יסיים את הבניה ויקרוס האם זה מספיק בטוח כמו ליווי בנקאי ואוכל לקבל כסף שלי בחזרה ? 46,800 ש"ח דמי קדימה הופקדו בח-ן נאמנות של עו"ד של קבלן. האם סיבה שחברה כלכלית מלווה את הפרויקט ובחרה את הקבלן נותן ביטחון כלשהו ? ומה קורה במידה ולא יקבל את הדירה תוך 24 חודשים מעת חתימה על החוזה ? אודה לתשובה מהירה

עו"ד שי אליאב

הערת אזהרה היא בטוחה ראויה ועומדת בתנאי חוק המכר דירות הבטחת השקעותיהם של רוכשי דירות. במקרה זה הקבלן מחוייב לרשום הערת אזהרה כתנאי לקבלת תשלום החורג מ- 7%. לא כל הפרויקטים מלווים על ידי בנק וזה ממספר סיבות. לא חריג הדבר בפרויקט תמ"א 38 מסוג חיזוק. שום בטוחה לא יכולה למנוע קריסה של קבלן אך אמורה להבטיח את הכספים. במקרה של הערת אזהרה, המנגנון הקבוע בתקנות הוא תשלום בגין חלק שכבר בוצע. כך שהכספים המשולמים על חשבון התמורה צריכים להיות שקועים בדירה וזו ההגנה של הרוכש. על איחור במועד מסירת החזקה בדירה יש פיצויים הקבועים בחוק המכר דירות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי