ענת

תקדימים בנושא מימוש זכויות למי שעלה לאחר 1953

בעוד מספר ימים יש לנו ערעור בבית משפט על סירוב להכיר באימי כניצולת שואה על בסיס עלייתה לאחר שנת 1953. אודה באם תוכל להפנות אותי לתקדימים ספציפיים0(מספר/ תאריך / שם) שעוסקים בהכרה ומימוש זכויות למי שעלה לאחר 1953. ידוע לי כי קיים תקדים לגבי מי שיש לו קרוב משפחה מדרגה ראשונה שעלה לפני 1953 והוכר.(מה פרטי פסק דין זה ??) כן ידוע לי כי ישנו תקדים לגבי מסורבי עליה מרוסיה שחיו במסתור וזכויותיהם ניתנו בכל זאת גם אם עלו לאחר 1953. מדובר באימי ילידת רומניה שעלתה בשנת 1965 ואולם אחותר עלתה לפני 1953 והוכרה ומקבלת את זכויותיה. כמו כן אציין כי אמי נסתה כל השנים לעלות לארץ ואולם קיבלה סירוב לאחר סירוב מהמשטר הקומוניסטי- לפיכך יתכן שיש דמיון משפטי למקרים דל מסורבי עליה מרוסיה. אודה על תשובתך בברכה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

ענת שלום, צר לי, אך החוק הוא חד וברור- 1.10.1953 (המועד הקובע), ומי שעלה אח"כ לא יוכר לפי החוק. איני מכיר מי מהתקדימים אשר ציינת בשאלתך. לעומת זאת, אני מכיר מקרה בו אדם עלה זמן קצר לאחר המועד הקובע והוכר, וזאת מהטעם שהוא שימש כנציג הסוכנות היהודית אשר סייע לאחרים לעלות באותה העת. הנימוק להכרה בו היתה שיכולתו של אותו אדם לעלות לישראל קופדה ע"י מדינת ישראל עצמה ועל כן יש להכיר במועד עלייתו ככזה שעדיין נכנס בגדר המועד הקובע. במקרה של אימך אני סבור שתקדים זה לא יסייע, לאור משך הזמן הארוך בין המועד הקובע למועד עלייתה. שבת שלום,