דני

תביעת אב הנפטר את חברת הביטוח

השבת לי בענין כספים (צוואה) כך "בקשר לשאלתך השניה כל עוד לא ניתן צו קיום צוואה, אז אין לאף אחד זכויות בנכסים. רק לאחר מתן הצו יש לפעול בהתאם לצו שניתן. " לאור תשובתך הנ"ל אז יוצא שהאב של הנפטר לא יכול להגיש תביעה בשלב זה? אז בתור מה עליו לתבוע בשלב זה? האם הוא יכול להגיש כזכאי עפ"י צוואה כבר בשלב זה תביעה לבימ"ש שהכספים מגיעים לו ולא למוטב שרשום? והאם במקרה כזה העזבון צריך להופיע כנתבע או רק חברת הביטוח והמוטב הרשום?

עו"ד טל זהבי

הוא יכול לבקש מבית המשפט צו מניעה זמני שימנע את העברת הכספים למוטב על פי הפוליסה עד שיתבררו זכויותיו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוחי חיים