מוטי

מזונות אשה עתידי

שלום שאלתי היא מהי פנסיה עתידית? השאלה נובעת מכך שבשנת 1999 כאשר חתמתי על פירוק שותפות מגרושתי דאז נקבע לי לשלם לגרושתי 11% מפנסיה עתידית (ז"א 11 שנה שחיינו ביחד), שאלתי היא, במקרה ואולצתי ע"י וועדה רפואית לפרוש לפנסיה מוקדמת בגיל 47 עקב מצב בריאותי לא תקין ובזאת שאני עדיין לא הגעתי לפנסיה מלאה. האם אני עדיין חייב לשלם לפי 11% מהפנסיה הרפואית? למרות שלא הגעתי לפנסיה מלאה שהיא בגיל 57 ולא צברתי שנות וותק. סה"כ מגיע לי 54% מהפנסיה נכון להיום. שאלתי השניה היא: לפי מה נקבע לי התשלום של 11% של הפנסיה: בשנת 1999 כשנחתם ההסכם הייתי בדרגה נמוכה מהיום ובשלב מקצועי נמוך מהיום (אני בשרת בשב"ס) וכמו כן בתפקיד אחר מאז יצאתי ללימודים וקורסים שונים אשר הקנו לי תוספות במשכורות האם גרושתי צריכה להינות מתוספות אלה שבאו לאחר הגירושים? כי הקורסים והלימודים באו על חשבון זמני וכספי האישי. אשמח מאוד אם תענו לי על שאלה זאת כי אני מתוסכל ואיני מוצא תשובה ומענה למה אני צריך לתת לגרושתי גם כאשר מבחינה חוקית איני יודע אם אוכל להמשיך לעבוד, נכון להיום אני במצב בריאותי לא תקין אני בשנה האחרונה לא עבדתי בגלל בעיה רפואית שנה שלמה הייתי בבית ללא עבודה ואיני יודע עוד כמה זמן אוכל למשוך לעבוד. תודה מוטי

שלומי באשי, עו"ד

שלום מוטי. פנסיה עתידית היא בדיוק מה שהיא - פנסיה אשר אתה עתיד לקבל בעוד כמה שנים. לפי מה שאתה כותב אני מבין שבמועד עריכת הסכם הגירושין היה אקטואר או רואה חשבון שבדק את תקופת השיתוף בינכם אל מול זכויותיך בפנסיה העתידית וקבע את חלקה של האישה בזכויות אלו לכשאלו תהפוכנה נזילות. לאור העובדה שהקביעה הייתה באחוזים הרי שאין משמעות למתי פרשת שכן אחוז נשאר אחוז. כרגע ולצורך העניין גם גרושתך מקבלת פחות ממה שהייתה אמורה לקבל. צריך לבדוק את חוות דעת האקטואר כדי לקבוע האם ייתכן ויכולה להיות משמעות לפרישתך המוקדמת. ייתכן והוא קבע חלופה נוספת לקביעת חלקה של האישה. בדרכ זה נעשה ע"י נוסחה מתמטית. מציע לך לגשת להתייעץ בנושא. ואשר לשאלתך האחרונה- זכויות פנסיוניות הן זכויות קניניות לכצ דבר ועניין אשר האישה למעשה "רוכשת" ומקבלת ע"י החיים המשותפים. בדיוק כמו חלק ברכוש מוחשי כגון דירה. הבעיה בזכויות עתידיות היא שבשעת עריכת ההסכם אנשים לא מבינים שיום התשלום יגיע ולכן יותר קל להתחשבן על משהו שהוא לא " על השולחן". בגלל זה המלצתי לצדדים היא לסיים עד כמה שאפשר כל התחשבנות בינהם במועד הגירושין.

שלומי באשי, עו"ד

שלום מוטי. פנסיה עתידית היא בדיוק מה שהיא - פנסיה אשר אתה עתיד לקבל בעוד כמה שנים. לפי מה שאתה כותב אני מבין שבמועד עריכת הסכם הגירושין היה אקטואר או רואה חשבון שבדק את תקופת השיתוף בינכם אל מול זכויותיך בפנסיה העתידית וקבע את חלקה של האישה בזכויות אלו לכשאלו תהפוכנה נזילות. לאור העובדה שהקביעה הייתה באחוזים הרי שאין משמעות למתי פרשת שכן אחוז נשאר אחוז. כרגע ולצורך העניין גם גרושתך מקבלת פחות ממה שהייתה אמורה לקבל. צריך לבדוק את חוות דעת האקטואר כדי לקבוע האם ייתכן ויכולה להיות משמעות לפרישתך המוקדמת. ייתכן והוא קבע חלופה נוספת לקביעת חלקה של האישה. בדרכ זה נעשה ע"י נוסחה מתמטית. מציע לך לגשת להתייעץ בנושא. ואשר לשאלתך האחרונה- זכויות פנסיוניות הן זכויות קניניות לכצ דבר ועניין אשר האישה למעשה "רוכשת" ומקבלת ע"י החיים המשותפים. בדיוק כמו חלק ברכוש מוחשי כגון דירה. הבעיה בזכויות עתידיות היא שבשעת עריכת ההסכם אנשים לא מבינים שיום התשלום יגיע ולכן יותר קל להתחשבן על משהו שהוא לא " על השולחן". בגלל זה המלצתי לצדדים היא לסיים עד כמה שאפשר כל התחשבנות בינהם במועד הגירושין.