x

תקנה יד -הבהרה

לפני כ-4 שנים פסקו לי מזונות ילדים ואישה. רק סכום בלי תוספות והערות. כעת הגרוש פנה לביהד בטענה להוריד אותם רטראקטיבית בטענה שהטעתי את ביה"ד אז בזמנו וכבר אז לא היה מגיע לי מזונות. לתדהמתי תגובתם היתה יתכן וידונו בזה אם התקיימו התנאים בתקנה י"ד? מה כוונתם? הייתכן לדון בפסק דין חלוט? מה עושים? תודה דחוף

עו"ד שלומי באשי

במסגרת מה פסקו ? הסכם ? או דיון ? יש לזכור כי לבית הדין אין סמכות לדון במזונות ילדים. תקנה יד מדברת על סמכות בית הדין. המדובר על סמכות מכללא שניתנה לאחר שהצד השני או לא העלה כל טענה של סמכות בדיון הראשון או שהסכים לכך. אני משער שכוונתם הייתה שיוכלו לדון בכך אם ניתנה להם הסמכות. אני מסכים כי ההחלטה אינה ברורה דיה

x

התביעה הוגשה ע"י האישה בבית הדין הרבני. הבעל דאז לא הביע התנגדות לדון שם. פסיקתם היתה סכום מסויים שאותו כתבו בברור שמתוכו כך וכך יהיה עבור מזונות אישה. מס שנים זה נשאר כך ללא ערעור מצידו. כיום לאחר מס שנים רוצה לבטל זאת אחורה ולצערי זה מה שפסקו. תודה

עו"ד שלומי באשי

למעשה מה שאת אומרת הוא שבעלך הגישד תביעה להפחתת או ביטול מזונות. שאלתך הייתה אם ניתן לדון בזה והתשובה היא בוודאי שכן. סיכויי התביעה הם כבר משהו אחר. פסק דין למזונות אינו חלוט אף פעם ותמיד ניתן להגיש תביעה לשנותו או להפחיתו באם נתקיימו נסיבות המצדיקות זאת.