אלנתן

שינוי יעוד בנכס דמי מפתח

שלום וברכה, רציתי לשאול, לפי הצצה קצרה בחוק הגנת הדייר [סעיף 37 א'], אני רואה שיש מצבים ששייך שבית משפט יתן לשוכר אישור לבצע שינוי מהייעוד המקורי של השכירות, גם בלי הסכמת בעה"ב. וכעת שאלתי - יש לנו שטח בירושלים בקומת קרקע תחתונה ששימש כנגריה וזהו היעוד שמופיע בחוזה השכירות המוגנת, ומעל הנגריה יש בנין מגורים, אופי המקום שונה, וכעת לא בונים שם בתי מלאכה אלא מגורים בלבד, באם אפנה לבעה"ב לשינוי הייעוד למגורים, מן הסתם הוא לא יסכים, האם יש מצב ריאלי לקבל אישור לבקשה כזו בבית המשפט? יש לכך סיכוי? רוב תודות!!

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום אלנתן, בית הדין לשכירות רשאי להרשות לדייר לשנות את מטרת המושכר אם הוא סבור שהשינוי דרוש לקיומו של הדייר, וזאת במקרה בו הדייר פנה אל בעה"ב בבקשה ובעה"ב אינו מסכים לכך ללא טעם סביר או מעמיד תנאים בלתי סבירים. השאלה אם הוא דרוש לקיומו של הדייר והשאלה אם ההתנגדות של בעה"ב אינה סבירה או התנאים שהוא מעמיד אינם סבירים נתונה לשק"ד בית הדין והיא משתנה ממקרה למקרה בהתאם לנסיבות. לעניות דעתי אם השינוי הוא מעסק למגורים לא מתקיים התנאי "דרוש לקיומו" (בניגוד שינוי מטרה הנשארת בדר עסק), שכן לדייר יש מן הסתם דירת מגורים. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד