רחל קריספל

האם ניתן לשנות את אופי החנות ממכירת בגדים למכירת מזון כשמדובר בחנות דמי מפתח

החנות נקנתה לפני 20 שנה כאשר בחוזה נרשם במפורש שבחנות תהיה מכערת בגדים וחייכות היום כאשר אנחנו מעוניינים למכור את החנות בעל הבית מציין שאין לשנות את החוזה והוא אינו מעוניין שבחנות יימכר מזון ו/או שינוי חזית מבגדים למכירת אוכל ? השאלה האם בחנות דמי מפתח בעל הבית יכול להחליט ? !

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, דייר שרוצה לשנות את מטרת השכירות צריך לקבל את הסכמת בעל הבית, ובעל הבית זכאי להתנגד מטעמים סבירים. אם התנגדותו אינה סבירה - רשאי הדייר לפנות אל בית הדין לשכירות ולבקש שבית הדין יאשר את שינוי מטרת השכירות. שאלת הסבירות נבחנת בהתאם לתנאי ההסכם, הסביבה, הבלאי למושכר וכיו"ב. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד