ארז כהן

דור המשך נכד של דייר מקורי בעסק

אבי דייר מוגן בעסק מזה 60 שנה ואני עובד עימו כשכיר מזה 30 שנה ויש לציין שאימי ובת זוגו של אבי בחיים. בני התחיל לעבוד עימנו גם בעסק כשכיר כלומר הנכד של הדייר המקורי. והיה ובני הספיק לעבוד עימנו 6 חודשים ואחרי 120 של אבי למי עובר ניהול העסק? לבת הזוג? [למרות שלא עובדת בעסק ולא מעוניינת] לי או לבני? או לשננו יחד? והיה ועובר לשננו האם אחד מאיתנו יכול לעבוד בעבודה נוספת כשכיר או עצמאי? או שעסק זה צריך להיות מקור הפרנסה היחידי? קראתי את חוק הגנת הדייר סעיף 23 ולא מצויין שם על הגבלת מקומות עבודה . אשמח אם תוכל להבהיר נקודה זו. בתודה ארז

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

שלום רב, בהתאם ללשון הסעיף "באין בן זוג" הכוונה היא לבן זוג שממלא אחר תנאי החוק. תנאי הכרחי הוא שהדייר שאליו מועברות הזכויות אחרי פטירת הדייר המוגן המקורי הוא שהוא יוסיף וינהל במושכר את אותו עסק שניהל הדייר המוגן לפניו. אם בת הזוג אינה ממלאה אחר תנאי זה ממילא אינה זכאית להסבת הזכויות. סעיף 23 לחוק קובע סדר קדימות להעברת הזכויות, הזכויות יועברו לפי סדק קדימות זה, כפוף למילוי דרישות החוק. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד