דני חיים

מה כוללות זכויות השימוש למי שקנה חנות בדמי מפתח

שלום, אבי הוא בעל עסק שיושב בחנות בדמי מפתח בדרום תל אביב משנת 1963. האם זו זכותו להוריש את החנות לילדיו ובאילו תנאים? האם מותר לו למכור את החנות ומה תהיה החלוקה עם בעל הבניין? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, זכות של דיירות מוגנת אינה ניתנה להורשה. הזכות עוברת לאחר פטירת הדייר המוגן המקורי בהתאם לס' 23 ו - 26 לחוק הגנת הדייר. הדייר המוגן רשאי להעביר את זכות הדיירות המוגנת לדייר מוצע. ישנו הליך שיש לבצע מול בעל הבית, משלוח תצהירי דייר יוצא ודייר מוצע בהם יש לכלול את כל הפרטים שהחוק דורש לרבות סכום דמי המפתח שישלם הדייר המוצע, ובהתאם לתשובת בעל הבית להתקדם. בעל הבית רשאי תמיד להחזיר לעצמו את הזכויות במושכר כנגד תשלום לדייר היוצא. רצוי מאוד להיוועץ בעו"ד על מנת לפעול בדרך הנכונה. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד