משה הלוי

העברת דירת דמי מפתח מסב לנכד

ברצוני לעבור לגור עם סבי בדירת דמי המפתח שלו. האם לאחר פטירתו או עזיבתו אוכל להשאר בדירה מכוח ההסכם עימו? אציין שאדור עימו לפחות שישה חודשים כנדרש, ויש לי דירה אחרת עדיין בבניה. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, בהנחה כי סבך הוא הדייר המוגן המקורי, בהתאם לס' 20 לחוק הגנת הדייר נדרשים שלושה תנאים מצטברים: "קרוב" כהגדרת החוק - תנאי שאתה עונה עליו. בנוסף, מגורים בדירה ביחד עם הדייר המוגן 6 חודשים לפחות לפני פטירתו, מגורים של ממש על כל המתשמע מכך, והשלישי - שבזמן פטירת הדייר לא היתה לך דירה אחרת למגוריך. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד