יהונתן בן דוד

שינוי עסק בחנות בדמי מפתח

שלום, כיום יש לאמא שלי חנות נעלים שיורשה מסבא שלי שקנה אותה לפני 40 שנים בדמי מפתח. החנות עובדת 40 שנה כחנות נעלים ועכשיו אנחנו רוצים לעשות מסלול מחדש בגלל ההפסדים ולשנות את החנות למכירת גלידות. בחוזה רשום שהחנות מושכרת כקיוסק. אך לפני 40 שנה השוכר אישר לסבא שלי לעשות חנות נעלים. היום החנות עברה כבר לנכדים של אותו בעלים מלפני 40 שנה ודברים השתנו. ברצוני לדעת האם מותר לי לשנות את החנות? ומה צריך לעשות מבחינה משפטית שהכל יהיה מסודר

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, באופן כללי דייר מוגן רשאי לפנות אל בעל הבית בבקשה לשנות מטרה. אם בעל הבית אינו מסכים מטעמים שאינם סבירים, רשאי הדייר לפנות אל בית הדין לשכירות ולבקש לשנות את מטרת השכירות. חשוב להתייעץ עם עו"ד המתמצא בתחום טרם פניה לבעל הבית, על מנת לבחון את הפרטים הרלוונטיים בכל מקרה ומקרה ולתת הכוונה נכונה. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד