אדית דנ

חוק דיור מוגן והשכרת הכנס

שלום האם זה נכון שכן מותר לי להשכיר דירה בדמי מפתח בתנאים מסויימים אשמח לעזרה בפירוש החוק. כמו לדעת כמה זמן מותר לי לא לגור בדירה גם אם זה ללא שכירות. יש כאלו שאמרו לי חצי שנה ויש כאלו שאמרו לי שנה. https://www.nevo.co.il/law_html/law01/085_002.htm התנאה על הגנה 16. (א) הושכר חלק מדירה לתקופה של לא יותר מעשרה חדשים והמשכיר מוסיף לדור בחלק אחר מאותה דירה, לא יחולו פרק א' של חלק ב' ופרק א' של חלק ד' על השכירות, אם פורש בחוזה שכירות בכתב, שנעשה אחרי תשט"ו, שהשכירות תהיה לאותה תקופה בלבד ושהדייר לא יהיה מוגן לפי הפרקים האמורים. (ב) הושכרה דירה או חלק מדירה לתקופה קצובה שבה ידור המשכיר מחוץ לאותה דירה, והנסיבות מעידות על כוונת המשכיר לחזור ולדור בדירה, לא יחולו פרק א' של חלק ב' ופרק א' של חלק ד' על השכירות, אם פורש בחוזה שכירות בכתב, שנעשה אחרי תשט"ו, שהשכירות תהיה לאותה תקופה בלבד שבה ידור המשכיר מחוץ לאותה דירה ושהדייר לא יהיה מוגן לפי הפרקים האמורים. שכירות ראשית ושכירות משנה 17. (א) חוק זה חל הן על שכירות ראשית והן על שכירות משנה, והוא כשאין כוונה אחרת משתמעת. (ב) במידה שחוק זה חל בין דייר לדייר משנה, אין נפקא מינה אם חל החוק גם בין בעל הבית לאותו דייר ואם לאו. תחולה על המדינה --

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, שאלתך לא ברורה. לא ברור האם את דיירת מוגנת או מעוניינת לשכור בשכירות מוגנת או שאת בעלים של דירה ורוצה להשכירה למישהו אחר בשכירות מוגנת. ככלל היום עצם המגורים בדירה לא מקנים שום זכות, אלא אם נחתם הסכם שכירות (חופשית או מוגנת) ואז חלים תנאי הסכם השכירות שנחתם. בברכה, נאוה מורי, עו"ד