אלונה

מהו חישוב החלק של דייר מוגן בהעברת זכויות בנכס

שלום אנא עזרתם , לאימי חנות בדמי מפתח , אם היא מוכרת את חלקה בנכס בדמי מפתח , מה חלקה ? אם אפשר דוגמא מספרית , למשל אם היא מעבירה את זכויותיה תמורת 100₪ כמה מגיע אליה וכמה לבעלים תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, בהתאם לקווים המנחים של השמאי הממשלתי שווי דמי המפתח המלאים בבית עסק נע בין 50% ל - 60% משווי הבעלות בנכס (ללא זכויות בניה). חלקו של הדייר המוגן היוצא התחיל להחזיק אחרי תשי"ח הוא 60% משווי דמי המפתח המלאים. דוגמה: שווי הבעלות בנכס 120 ש"ח. שווי דמי המפתח המלאים בין 60 ל - 72 ש"ח. חלקו של הדייר היוצא 60% משווי דמי המפתח המלאים. כמובן שאין מדובר במדע מדויק, וישנם משתנים העשויים להשפיע על שווי הזכויות (כגון לדוגמה גילו של הדייר, האן מדובר בדייר מקורי וכיו"ב). דרך צלחה, נאוה מורי, עו"ד