אריאל

דיירת מוגנת אמא שרוצה שהאבא שלה יתגורר איתה

1--בדירה שבבעלותנו מתגוררת אימא גרושה, לשני ילדים (צעירים מעל 18..).. האימא חפצה שאביה הקשיש יתגורר יחד איתה. 2--בכוונתנו להרוס את הבניין, זאת, כשלאחר קבלת היתר הריסה ובנייה לפי תמ"א 38/2, כוונתנו לפנות את הדיירת המוגנת עם תשלום פיצוי כמקובל (או לפי החלטת בית המשפט) א- האם היא זקוקה לאישורנו כבעלי הבית? ב- האם הפיצוי על פינוי הדיירת המוגנת (כאמור בסעיף 2..אגב הריסה ובינוי..), יגדל ככל שהאבא הקשישי יתגורר בדירתה בעת הפינוי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, בהתאם לפסיקה דייר מוגן רשאי לאפשר לבני משפחה להתגורר עמו. להבנתי, הפיצוי נקבע בהתאם למנגנון שמאי והוא לא אמור להשתנות עקב כך שיש מישהו נוסף המתגורר במושכר עם הדייר (אינני שוללת השפעה פסיכולוגית). בברכה, נאוה מורי, עו"ד.