ירון א.

שאלה: זכויות בן בדמי מפתח

שלום, אני בן 35 אין לי שום דירה הרשומה על שמי, ואני מתגורר כ10 שנים עם אבי המבוגר בדירת דמי מפתח שאבי קנה לפני 30 שנה ולפני שנתיים הבניין כולו נרכש על ידי בעלים חדשים ורק לפני שנה שיניתי את כתובתי בתעודת הזהות לכתובת של אבי. שאלותיי: 1. האם הייתי צריך לקבל את רשות הבעלים החדשים לשינוי הכתובת או שמספיק שאבי אישר לי בכתב לעשות זאת? 2. האם רישום הכתובת בתעודת הזהות שלי מספיק כדי לשמור על הזכויות שלי בדירה? יש עוד דרך ורישום לחזק את זכויותיי בדירה? אולי להוסיף אותי כמחזיק נוסף בנכס בחשבונות הארנונה למשל? אבל הבעיה שבמחלקת הארנונה לא מוכנים להוסיף אותי כמחזיק נוסף בנכס אלא רק לשים אותי כמחזיק בלעדי בנכס ובכך אני לא מעוניין. תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, כל זמן שהדייר המוגן הינו בחיים - הזכויות במושכר הן של הדייר המוגן. לאחר פטירת הדייר המוגן יעברו הזכויות בהתאם לס' 20 לחוק הגנת הדייר. יום פטירת הדיר המוגן הוא היום בו יבחנו התנאים להעברת הזכויות אליך. אין מניעה להעביר כתובת במשרד הפנים, הכתובת לא בהכרח מעידה על מגורים בפועל, כך גם לא הרישום בארנונה. בזמן אמת יהא עליך להציג ראיות (מסמכים או עדים) שיעידו על מגוריך עם אביך לפחות 6 חודשים טרם פטירתו. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד