גיא יהודה

סמכות בית דין לשכירות

שאלה פשוטה של כן או לא .... אתה שואל שני עורכי דין ( מומחים בתחום ) כל אחד נותן תשובה הפוכה מהשני !! אחד כותב : יש סמכות והשני : אין סמכות ! לך תבנה מדינה !!!!

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, שאלת הסמכות היא לא השערה, היא קבועה בחוק. סעיף 140(א) לחוק הגנת הדייר הוא הקובע את סמכותו הייחודית של בית הדין לשכירות, והוא קובע כי: "בית דין לשכירות יהיה מוסמך לדון בכל ענין הנובע מהוראות פרקים ב' עד ה', של חלק ב', יהיה שוויו אשר יהיה". הנך מוזמן לעיין בחוק הגנת הדייר בפרקים ב' עד ה' של חלק ב' לחוק - תביעות פינוי אינן בסמכות בית הדין לשכירות. בהתאם לס' 53(א)(3) לחוק בתי המשפט תביעות בדבר חזקה או שימוש במקרקעין, ותביעת פינוי היא תביעה מסוג זה, הינה בסמכות בית משפט השלום. להנאתך, אתה יכול לחפש בגוגל תביעות פינוי ולראות כי פסקי הדין ניתנו על ידי בתי משפט השלום. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד