רונן

מכירת זכויות דיירות מוגנת

שלום רב אמי הינה דיירת מוגנת בחנות בתל אביב. אימי מעוניינת למכור את זכויותיה בדמי מפתח. לאחר מאמצים מרובים ישנם שני אחים (שני דיירים מוצעים) שמעוניינים לרכוש את זכויותיה. השאלה שלי היא: האם העובדה שמדובר בשני דיירים מוצעים יכולה להוות מכשול או בעיה לאישורה של העסקה (במידת הצורך) בבית הדין לשכירות? יצוין, כי בהתאם לחוזה השכירות המקורי (ההיסטורי) הדיירים המוגנים בחנות הם שניים: אבי ואמי. אבי נפטר לפני כשנה וחצי, וכיום אימי היא בעלת מלוא הזכויות בדמי מפתח. כך שבכל מקרה, גם בחוזה השכירות המקורי מופיעים שני דיירים מוגנים. ובחזרה לשאלתי: האם במצב דברים כפי שצוין מכירת הזכויות לשני האחים (הדיירים המוצעים) יכולה להיות בעייתית, ו/או טעם סביר להתנגדות בעל הבית? בתודה מראש רונן

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד רונן, שלום ישנן נסיבות בהן העברת המושכר למספר דיירים מוצעים תהווה התנגדות סבירה וישנן נסיבות בהן היא לא תתקבל כטעם סביר, ברור כי ככל שקיימים טעמים נוספים כגון השימוש שבכוונת הדייר ים המוצעים לעשות במושכר, אישיותם וכיו"ב משפיעים על ההחלטה האם התנגדות בעל הבית הינה התנגדות סבירה. בית הדין בוחן את מכלול הנסיבות. תוכל לעיין בפסק הדין בע"א (ת"א), 781/75, אהרון מיכקשוילי ואח' נ' שמואל רימברג ואח'. תוכלו, כמובן, לקבל ייעוץ פרטני וטיפול בעברת הזכויות במשרדנו. בהצלחה. נאוה מורי, עו"ד