סי

פינוי דייר מוגן מעסק לאור הליך של קבלת היתר בניה

יש לנו חנות בדמי מפתח בתל אביב. את הבניין בו נמצאת החנות קנו יזמים שרוצים לבנות במקום, ללא הריסה של הבניין, כלומר שיפוץ המבנה הקיים ובניית 3 קומות נוספות (הבניין הוא בניין לשימור). לצורך הבניה, היזמים מוציאים היתר בניה, והשבוע קיבלנו דף לגבי התנגדויות אם יש. לפי מה שראינו, יש צורך להיכנס לשטח החנות שלנו כדי לחפור וליצור חיזוקים לבניין העתידי. האם על היזמים להגיע אתנו להסדר לגבי פינוי ופיצוי לפני קבלת ההיתר או אחריו? האם יש לנו סיבה להתנגד להיתר, מכיוון שהיזמים עדיין לא סגרו אתנו שום דבר בכתב, ומתכננים, עפ"י הבקשה להיתר, להיכנס לשטח שלנו לצורך הבניה? נודה לתשובה מהירה

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, בשאלתך חסרים נותנים משמעותיים אותם יש לברר לפני התייחסות ספציפית לנסיבות המקרה דנן. באופן כללי אשיב לך כי סעיף 131 (10) לחוק הגנת הדייר עוסק בפינוי בשל הריסת הקיים או שיפוץ ניכר. תנאי לפינוי לפי סעיף זה הוא קיומו של היתר. במקרה זה על בעל הבית לנות אל הדייר ולהציע לו סידור חלוף, ובמקרה שאין הסכמה יכול בעל הבית להגיש תביעה לפינוי לפי סעיף זה. בהצלחה. נאוה מורי, עו"ד