מאיר

מי תובע את המזיק בדירה בדמי מפתח?

שלום אני גר בבניין משותף שכל דייריו רכשו את דירתם בדמי מפתח. גם אני רכשתי את דירתי שבקומת קרקע בדמי מפתח אלא שיש לי כניסה נפרדת מתוך החצר. למרות שעל נייר החצר היא חלק מהשטח המשותף, למעשה היא משמשת אך ורק כמבוא לדירה שלי ומוקפת גדרות בצורה שגם מוכיחה שאכן השימוש המעשי בה היא רק לצורכי. אציין גם שבגלל הכניסה הנפרדת הזו אני לא משתתף בהוצאות השוטפות של הכניסה הראשית וחדר המדרגות (וועד בית). כעת קבלן הזיק את החצר. תבעתי את הקבלן בתביעות קטנות ובכתב ההגנה הוא טוען שאני כלל לא הבעלים של החצר. האם הוא צודק בכך שאינני נחשב כבעלים כלל? האם יש חוקה מי זכאי לתבוע נזק בבנין משותף ובדירה בדמי מפתח? תודה רבה על השירות באתר זה ומן השמים תבורכו בכבוד רב מאיר

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום מאיר השלמה לתשובה הקודמת. אתה דייר מוגן, אינך הבעלים. עם זאת, אם נגרם לך נזק (להשקעות שלך או לזכות השימוש וההנאה שלך) יש לך זכות תביעה, בכפוף לבדיקות שציינתי בתשובתי. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום מאיר, בשאלתך חסרים פרטים מהותיים על מנת שניתן יהיה להשיב לך תשובה אחראית. באופן כללי מאוד אציין כי קיימות שתי מערכות אותן יש לבחון, האחת - הסכם השכירות שלך, האם הוא מציין במפורש כי יש לך זכות של דיירות מוגנת או זכות שימוש בחצר (והאם כל הדיירים המוגנים הינם שוכרים של אותם בעלים?), השניה - חוק המקרקעין שאכן מגדיר מהו רכוש משותף, ובדיקת תיק הבית המשותף בו ניתן לבדוק האם החצר צמודה לדירתך או שמא הינה רכוש משותף. מכל מקום ניתן להתגבר על כך אם תקבל הסכמת יתר הדיירים להגיש את התביעה. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד