יעלה

זכות דייר מוגן לשימוש בגג של בית משותף

אנחנו דיירים מוגנים בדמי מפתח ועד היום משך 30 שנה השתמשנו בגג לצורכי תליית כביסה וכו. לאחרונה לאור סכסוך עם בעל הבית על נושא אחר וכחלק מניסיונו להתעלל בנו הוא החליט לנעול את הגג כדי שלא נוכל לתולת שם כביסה ולהתמש שמוש סביר בגג. האם מותר לו לעשות כן?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום יעלה, הסכם השכירות מגדיר מהו המושכר, אם הגג אינו נכלל בהגדרת המושכר אין לכם זכויות בגג. על כן גם אם עשיתם בגג שימוש בעבר הרי מדובר ברשות מכללא, כלומר רשות שהשתמעה משתיקת בעל הבית שלא מחה בעדכם ואשר בעדה לא שילמתם כל תמורה. במצב זה לעניות דעתי בעל הבית יכול להפסיק את הרשות, וכך הוא עשה. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד