רבקה

פינוי חנות בדמי מפתח

החנות בחזקת שני שותפים, האחד רוצה השני לא

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

שלום רבקה, חסרים נתונים חשובים כדי להשיב על שאלתך. יש לבחון מה צוין בהסכם השכירות ו/או בהסכם השותפות (אם יש כזה בין השותפים) ביחס ליחסי השותפים בינם לבין עצמם וביחס ליחסים כלפי בעל הבית. כמו יש רלוונטי לדעת האם הפינוי הוא בהסכמת בעל הבית או לא. אם לא - עשויה העברת הזכויות לשותף הנשאר להוות עילת פינוי, אם כן - יש לבדוק זאת עם בעל הבית, הגם שסביר להניח שבעל הבית לא ירצה להשאיר דייר אחד כי האינטרס שלו הוא לקבל נכס פנוי. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד

שמואלי יוסף

אנחנו שני אחים שרכשנו חנות בדמי מפתח בשנת 1986 אם הסכם של כ700₪ לשנה כדמי שכירות מוגנת. עבדנו שם בערך עד שנת 2001 עכב מחלה נאלצנו להשכיר את החנות באישורם ובהסכמתם של בעלי הבית אם דיירים שונים עד אפריל 2017 עבור הסכמתם שלמנו כ2500₪ לחודש. לאחרונה הדייר האחרון גמר את החוזה ועזב את החנות ושאמרנו לבעלי הבית שיש לנו שוכר חדש אז הוא אמר שאם יהיה שוכר חדש אז עבור ההסכמה שלהם הם דורשים סכום של 6000₪ לחודש.ולאחר שאמרנו לו שזה בלתי אפשרי שהם מעלים לנו כך את המחיר אז הם כבר אמרו שהם לא מרשים לנו בכלל להשכיר את החנות לדייר משנה אפילו אם נשלם להם 10000₪ואנחנו לא יודעם איך להתמודד אם הבעיה הזאת שכבר אנחנו מתקרבים לגיל 70 והוא יודע את זה ונראה לנו שהוא רוצה כך להוציא אותנו מהחנות לאחר כ30 שנים. השאלה שלנו 1 האם הוא יכול לאחר 17 שנים לעלות לנו את השכירות כך שלא נוכל בכלל להשכיר אותו 2 האם יש לנו דרך להתמודד אם הבעיה הגדולה הזאת אשמח מאוד ואודה אם מישהו יוכל ליעץ לנו. בתודה מראש.