ליאור

רכישת דירה שכרגע בדמי מפתח לטאבו ע"י הדייר

שלום רב, הורי גרים כארבעים שנים בדירה בדמי מפתח בת"א. ברצוני לרכוש את חלקו של בעל הבית (המשכיר) יש לציין שהמשכיר מסכים לכך. מה הפרוצידורה בעניין? מה חלוקת האחוזים בין הוריי לבין המשכיר?איך התהליך אמור להתבצע? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, אם המשכיר מסכים לכך אני מניחה שיש הסכמה גם לתמורה שישלמו הוריך. למעשה הוריך רוכשים את זכות הבעלות, השווי של הרכישה הוא שווי הבעלות לאחר הפחתת שווי הדיירות המוגנת. מדובר בהסכם מכר מקרקעין שיש לנסח בזהירות את המצב המשפטי, את הממכר ואת התנאים להסכם, לדווח על כך למיסוי מקרקעין ולבסוף להעביר את זכויות הבעלות על שם הוריך. דרך צלחה, נאוה מורי, עו"ד