נילי דקל

סיום התקשרות עם דייר בחנות בדמי מפתח

הדייר בדמי מפתח מעוניין לסיים את ההתקשרות. מה ההליך הנכון לביצוע הבקשה ובאילו אחוזים מתחלק הכסף? כמה לבעל החנות וכמה לדייר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום נילי, סיום ההתקשרות מרצון יכול להיעשות בשתי דרכים: האחת - אם יש הסכמה של בעל הבית פינוי המושכר כנגד תשלום דמי פינוי, כפי שיוסכם בין הצדדים. השניה - מציאת דייר מוצע שיסכים להיכנס בנעלי הדייר היוצא כנגד תשלום דמי מפתח. במקרה זה יש לפעול בדייקנות בהתאם להוראות חוק הגנת הדייר. דמי המפתח שמציע הדייר המוצע יתחלקו בין הדייר היצוא לבעל הבית בהתאם להוראת ס' 75-77 לחוק הגנת הדייר. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד