מיטל

חנות בדמי מפתח, בעל חנות לא מוכן לפצות בצורה הולמת

בעל הבניין קיבל אישור בנייה והוא מעוניין לפנות אותנו. התמורה שהוא הציע עלובה ואינה הולמת את ערך הנכס. שאר החנויות והדירות כבר פונו ונשארנו לבד. בעל החנות כבר החל בהריסת החנויות לצידנו ואף חסם את חלק מהגישה מסביב לחנות. הדבר מהווה סכנה של ממש לפריצה לחנות ואף סכנת התמוטטות של הבניין כולו. מה באפשרותינו לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום מיטל, אם בעל הבית מתנהג באופן בלתי חוקי או באופן הגורם לכם נזקים ניתן להגיש תביעה ובמסגרתה להגיש בקשה לסעד זמני, צו מניעה שיורה לו להימנע מלגרום לכם נזק או יורה לא להימנע מחסימת הגישה. תשומת הלב שבקשה לסעד זמני יש להגיש מיד עם קרות האירועים, שכן שיהוי עשוי לסכל את קבלת הצו. בכל מקרה, יש לפנות לעו"ד בקי בתחום על מנת שיבחן אם הצעת הבעלים הינה אכן בלתי הולמת. לעתים יש בציבור אי הבנה ביחס לשווי זכויות הדייר המוגן. חשוב ל]עול בהקדם על מנת שלא ייעשו מעשים בשטח שירעו את מצבכם. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד.