איתי

האם יש תנאים להיוון לשם רכישת נכס שבו אני דייר מוגן?

שלום רב, סבי הינו דייר מוגן בעסק מזה שנים רבות. הוא מעוניין לרכוש את העסק. כיצד הדבר נעשה? האם יש תנאים לכך? האם הבעלים יכול לסרב לכך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום איתי, סבך הוא דייר מוגן במושכר בו הוא מנהל עסק. אני מבינה שסבך רוצה לרכוש את הזכויות במושכר באופן שיהיה הבעלים של הנכס. כדי לרכוש את הזכויות צריך להתקיים מפגש רצונות בין המוכר לקונה, במקרה זה בין בעל הבית לדייר, בו יוסכם על מכירת הזכויות, על התמורה וכל יתר הפרטים הרלוונטיים. בעל הבית אינו חייב למכור את זכויותיו לדייר, ולכן הוא בהחלט יכול לסרב לכך. אגב כותרת שאלתך אינה רלוונטית לגוף השאלה. בברכה, נאוה מורי, עו"ד