משה

זכויות של רוכש חלק מחנות כדייר מוגן ממשיך

בס"ד שלום רב, 1.המדובר בחנות שבבעלות משותפת של אדם פרטי 15% יחד עם המדינה / עמידר 85%. 2. את החלק של המדינה ה- 85% קנה בעבר הרחוק אדם פרטי שהיה דייר מוגן בחנות על החלק של ה- 15% הנותרים. 3. לפני 4 שנים רכשתי 85% מחנות מאותו אדם פרטי שרכש מהמדינה ושהיה דייר מוגן על ה- 15% הנותרים. 4. אותו אדם שמכר לי את ה- 85% הסביר לי שיש לשלם דמי שכירות מוגנים מופחתים לאותו בעלי 15% אולם בשל מחלתו ואי היכולת להשיגו שמתי בצד כל חודש 100 ש"ח לכל מקרה. 5. כמובן שהשכרתי את החנות לשוכר ומתוך כספי השכירות שמתי בצד סכום של 1200 ש"ח בשנה כדמי שכירות מוגנים. 6. הבעלים של ה- 15% חלה ונפטר בינואר 2016 וכעת פונים אלי היורשים שירשו את ה- 15% ומבקשים ממני את חלקם ברווחים מהשכרת החנות. האם זה שרכשתי את ה- 85% אני נחשב דייר מוגן בחנות על ה- 15% כפי שהיה המוכר שמכר לי ? האם היורשים זכאים לקבל ממני חלקם ברווחים מהשכרת החנות ? המוכר שמכר לי את ה- 85% אין בידיו קבלות על תשלום דמי דיירות מוגנת אולם הוא מוכן להעיד על כך. מודה מאוד לתשובות

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום משה. בשאלתך רב הנסתר על הגלוי, ולא ניתן להבין אילו זכויות רכשת, אם בכלל. לא ניתן לתת מענה אחראי בלי לעיין בכל המסמכים הרלוונטיים. אתה מוזמן לקבוע פגישת ייעוץ עם משרדנו ולהגיע עם כל המסמכים הנוגעים לעניין, במסגרתה ניתן יהיה לבחון את הדברים ולתת תשובה עניינית ואחראית. בברכה, נאוה מורי, עו"ד

משה

רכשתי זכות בעלות 85% מאדם פרטי שרכש מעמידר וכיום אני בבעלות 85% עם היורשים שיש להם 15%