מושיקו

זכאות לדירה אשתו של אחי

אחי ואשתו גרים כבר במשך שנתיים בדירה של אבא שלי ללא חוזה וללא לשלם שכירות. האם במקרה שהם מתגרשים היא זכאית איכשהו לדירה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

שלום מושיקו, שאלתך אינה מתחום הגנת הדייר ואינה מופנית לפורום הנכון. אחרי 1968 דייר מוגן הוא מי ששילם דמי מפתח, נחתם הסכם שכירות מוגנת ומשולמים דמי שכירות מוגנים. זה אינו המצב בשאלתך. ככלל לא נראה לי שמגורים בדירת ההורים יוצרים זכויות למי מהצדדים, אבל יש להפנות שאלה זו לעו"ד שעוסק בענייני משפחה. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד

נאוה מורי, עו"ד

בס"ד שלום מושיקו. שאלתך אינה ברורה. מה מעמדו של אביך, האם הדירה הינה בבעלותו? האם אביך מחזיק בדירה כדייר מוגן? אם אין מדובר בדיירות מוגנת, השאלה שלך אינה מופנית לפורום הנכון. בברכה, נאוה מורי, עו"ד.

מושיק

כמו שכתבתי: "בדירה של אבא שלי" אז הדירה שייכת לאבא שלי. לא הבנתי לגבי המעמד של אבא שלי, הוא עצמאי. אבא שלי לא מחזיק בדירה כדייר מוגן, הדירה שלו, קנה אותה. השאלה שלי היא לגבי אישתו של אחי, האם היא תיחשב דיירת מוגנת או שיהיו לה איזשהם זכויות בדירה במקרה שהם מתגרשים?