לילי

פושט רגל שגר בדמי מפתח ודור 3 לדמי מפתח

1.האם אדם עצמאי שנקלע לחובות ורוצה להכריז על עצמו כפושט רגל אפשר ליטול ממנו את הדירה בדמי מפתח? 2. אבא של הילדה של ירש את הזכות לדמי מפתח כשגרנו שם עם הילדה עד שאמו נפטרה (מאז כבר נפרדנו אבל אנחנו בהורות משותפת והילדה מתגוררת עמו מחצית חודש). היה ואביה של ילדתי (חס וחלילה!!) ימות וילדתי תגור עמו 6 חודשים לפני פטירתו, האם גם היא תירש את הדירה בדמי מפתח כמו שהוא ירש את הזכות מאמו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום ליל, לעניין פש"ר - הזכות לקבל דמי מפתח (כמו במקרה של דייר יוצא ודייר נכנס או במקרה שיש פסק דין לתשלום דמי פינוי לדייר המוגן) נחשבת נכס של הדייר וניתנת למימוש במסגרת הליכי פש"ר. לעניות דעתי לא ניתן לפנות דייר מוגן אלא אם מתקיימת אחת מהעילות הקבועות בחוק (ס' 131) או אם הדייר נטש את המושכר. לשאלתך השניה - חסרים נתונים עדי להשיב לשאלתך, האם אמו היא הדייר המוגן המקורי או לא. בכל מקרה ראי סעיפים 20 ו - 27 לחוק הגנת הדייר. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד

Lee

שלום לך, אכן אמו של אבי הילדה הייתה הדיירת המוגן המקורית. אבי ילדתי ירש את הזכות ושאלתי האם גם ביתי תירש במידה ותתגורר עם אביה כחצי שנה לפני מותו?