גבי

מכירת דירה בדמי מפתח

כדייר מוגן בדמי מפתח וברצוני להציע לבעל הדירה למכור את חלקי. כיצד מחושב מחיר הדירה? כמוצע בשוק? אני מתגורר בדירה 120 מטר במרכז תל אביב. ככל הידוע לי שוויה בשוק לפחות 4 מיליון. איך מחושב בדמי מפתח וכמה אחוזים מכל אקבל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום גבי, שווי דמי המפתח המלאים הינו בשיעור של בין 35% ל - 55% משווי הבעלות של הנכס (ללא זכויות בניה, שכן לדייר אין חלק בזכויות הבניה). ככל ששווי הנכס גבוה יותר שווי דמי המפתח ילך לצד הנמוך יותר. חלקו של הדייר המוגן במקרה בו תבוצע העברה מדייר יוצא לדייר מוצע הוא 60% משווי דמי המפתח המלאים. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד

איל

לא הבנתי את עניין ה 60%. כאשר הדייר נכנס לדירה הוא שילם 100% מדמי המפתח ואילו כאשר הוא יוצא הוא מקבל רק 60% מהם?!