אלינור

דייר יוצא שהגיש בקשת רשות במסגרת נכס בו נמצא כדייר מוגן. תוך כמה זמן על בעל הבית יש להגיב ? אם בכלל ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

שלום אלינור, בקשת רשות הינה בקשה שמוגשת לבית הדין לשכירות בה מבוקש לאשר את העברת הזכויות מדייר יוצא לדייר מוצע. אם לכך כוונתך, אציין כי בהתאם לתקנות הגנת הדייר (סדרי הדין בבית הדין לשכירות), בעל דין אינו חייב להגיש הגנתו בכתב, ואולם נהוג ומקובל להגיש כתב הגנה בהתאם לסדרי הדין האזרחיים הרגילים, דהיינו תוך 30 יום מיום שהתקלה בקשת הרשות, אלא אם משיקולים כאלה ואחרים מעדיף בעל הבית לא להגיש כתב הגנה כלל. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד