עדן

הזמנת בן זוג זר לארץ

שלום, אני מתגוררת מזה 3 שנים בברזיל(תושבת קבועה במדינה) עם בן זוגי. אנחנו כרגע מחכים לתעודת נישואים שלנו(תהליך שלוקח 45 ימים בריו) וב30.7 אנחנו עוברים לארץ. ראיתי באתר של משרד הפנים שאפשר להתחיל את התהליך של הזמנת בן הזוג מהקונסוליה אך כשצלצלתי לשאול בקונסוליה נאמר לי שאין אפשרות כזו. אנחנו רק יכולים לרשום את עצמנו כנשואים והם יעדכנו את משרד הפנים, אך לא להתחיל בתהליך עצמו. האם יש דרך אחרת שנוכל להגיע לארץ ביחד ושהוא ייכנס עם ויזת תייר+אישור עבודה(ויזה ב/1)

עו"ד יהושע פקס

שלום עדן, אכן נוהל מתן מעמד בישראל עבור בן זוג זר או נשוי לאזרח ישראלי מציין את האפשרות להתחיל את ההליך בחו"ל דרך הקונסוליה הישראלית. אולם, שמעתי מלקוחות אחרים כי עובדי נציגויות ישראל בחול אינם מודעים לפרטי הנוהל. ניתן לנסות להציג את הנוהל עצמו בקונסוליה סעיף ד' 7 לנוהל 5.2.0011 ולהתעקש לקבל שירות אליו הם מחויבים על פי חוק. שימי לב כי יש סכנה ממשית לנסות להיכנס לישראל ללא הסדרת הכניסה מראש, מפני שפקידי ביקורת גבולות עלולים לסרב כניסת בן הזוג הזר לישראל. אני אשמח להרחיב בהסבר, את מוזמנת ליצור עימי קשר. עו"ד יהושע פקס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים