תמה תקופת השכירות. מותר לבעה"ב להמשיך לגבות?
אני שוכר כבר למעלה מ-5 שנים. לפי החוזה, תמה תקופת האופציה ב-31/8/16. בכל זאת, בעה"ב קיבל 12 צ'קים לשנה (אנחנו הלכנו - עד כעת - על נאמנות). בחוזה נאמר במפורש, שלאחר תום תקופת האופציה, לא תהיה לשוכר שום אפשרות להאריך את השכירות. כעת, החליט בעה"ב למכור את הדירה. ביקשתי ממנו שיאמר לי בפירוש שיש לי שלושה חודשים לעזוב ואכן הוא כתב לי זאת (החל מה-13/12/16). חשוב לי לציין שבחוזה, אין אופציה כזו של לעזוב באמצע באמצעות הודעה מוקדמת של 3 חודשים.. ובכלל, כאמור, החוזה תם. אני הבנתי מכך, שיש לי 3 חודשים להתארגן למצוא דירה חלופית. אכן מצאתי דירה ואני מתכונן לעבור אליה ב-1/1/17. ביקשתי מבעה"ב שיחזיר לי את הצ'קים שלי שנמצאים אצלו החל מהתאריך הנ"ל. אך הוא טוען שהוא מתכונן לשלם עד תום שלושת החודשים באמצעות הצ'קים שלי שנמצאים אצלו! כי הוא התכוון שאצא רק בתום שלושת החודשים ולא באמצע (לדבריו, במידה וימצא קונה שייקח את הדירה ב-1/1/17, הוא לא יחייב אותי...). האם זה חוקי מצידו? מי צודק? האם כאשר הוא נותן שלושה חודשים זה אומר לצאת רק בתום שלושת החודשים? ניסיתי בהתחלה למצוא השכרה לעוד שלושה חודשים, אבל כל אחד שהתקשרתי אליו אמר לי ש"אין כזה דבר", אם יבוא מישהו לפני - הוא מקבל. נוסף לזאת, אשתי צריכה ללדת בעוד כ-3 חודשים וזה לא ממש לעניין). אין לי כסף לשלם לעו"ד.. אבל אשמח אם יש עו"ד שיוכל לייצג אותי בתביעה ולקחת אחוזים (מצידי רק שלא אשלם כפול!).
שמוליק שלום, חוק השכירות והשאילה קובע כי כאשר הצדדים המשיכו לקיים את השכירות לאחר תום התקופה שהוסכם עליה בלי לקבוע תקופה חדשה, רשאי כל צד לסיים את השכירות על ידי מתן הודעה לצד השני, כשנקבעו דמי השכירות בסכום מסויים לתקופות קצובות - בתום התקופה המתחילה בסמוך לאחר מתן ההודעה, או כעבור שלושה חדשים לאחר מתן ההודעה, הכל לפי המועד הקצר יותר. משכך, במצב דברים בו השוכר משלם למשכיר חודש בחודשו, אזי באפשרותו לסיים את ההתקשרות חודש לאחר מתן ההודעה בדבר רצונו לסיים את תקופת השכירות. לדוגמא: אם נתן הודעה בינואר השכירות תסתיים בתום פברואר. אם כי בעניינך היות וניתנה ארכה של שלושה חודשים הדבר נתון לפרשנות, שכן לא יתכן כי מצד אחד תקבל ארכה של שלושה חודשים לפינוי הדירה בהם למשכיר לא תינתן האפשרות למכור/להכניס דייר חלופי למושכר ומנגד, אם השוכר ירצה לפנות את המושכר טרם הסתיימו שלושת החודשיים, הוא יוכל לסיימה באין מפריע. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.
שאלות נפוצות:
שיר ש
נעמה אביגיל
אנונימי