מלי

הצגת המושכר לשוכרים אפשריים-שאלה דחופה

שלום רב, אני שוכרת דירה ובעוד 7 חודשים אמורה לפנות אותה. בעלת הבית רוצה להביא קונים אפשריים לראות את הדירה. לאחר סכסוך שהיה לנו עם השוכרת, בעלי מסרב להראות את הדירה לקונים פוטנציאליים. לפי החוזה זה מה שרשום " המשכיר ו/או באי כוחו רשאים להיכנס למושכר לשם ביקורת ו/או פיקוח ו/או לשם הצגת המושכר לקונים או שוכרים אפשריים בכל מועד סביר, בתיאום מוקדם עם השוכר". האם בעלי יכול לסרב להראות את הדירה? האם לבעלת הבית יש יכולת לפגוע בנו, כמו משטרה, להחליף מנעול וכד' ? תודה מלי

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום מלי הסכסוך שלכם הוא עם המשכירה, אני מבין. בעיקרון אתם מחוייבים ע"פ החוזה לשתף פעולה בעניין הזה. מצד שני - אין הרבה למשכירה מה לעשות כנגד אי שיתוף פעולה - המשטרה לא מתערבת במקרים כאלה, וגם אסור לה להחליף מנעול. מה שכן - הדבר יכול להביא למתיחות - וניסיון למימוש הביטחונות בתום התקשרות עמכם, על הזמן שהפסידה עד להשכרת הנכס. המלצתי - להגביל הביקור לפעם בשבוע בתיאום מראש עמכם ולהימנע ממלחומות מיותרות שייגרמו נזק ל-2 הצדדים. בהצלחה, www.behore.co.il