רוני

ערבות להשכרת דירה

עו"ד של המשכירה מעוניין לראות את הכנסות הערבים על מנת להחתימם על שטר ערבות. האם יש להם אפשרות לסרב לבקשה זו ואם כן מה יהיו ההשלכות מבחינה משפטית?

עו"ד שגיא בכור

שלום לרוני בעיקרון חוזה הוא עניין מסחרי - כלומר לפי הסכמות של הצדדים. נהוג לבקש תלושי משכורת כדי לראות היכן הערבים עובדים ושיש להם הכנסות קבועות. ניתן לסרב - אולם ייתכן שאז העו"ד ימליץ למשכיר שלא להשכיר את הדירה בתנאים כאלו - מחשש שמסתירים מידע חיוני. בהצלחה וחג שמח, שגיא בכור, עו"ד ונוטריון www.behore.co.il