יוליה

יציאה מהסכם שכירות בלתי מוגנת בגין תקלות ומזיקים

שלום רב,אני מאוד זקוקה לעזרתכם,חתמתי חוזה ב30.7.12 שתוקפו לשנה,אני סטודנטית ומשכירה דירה עם שותפה נוספת -החוזה לשנה וכל ה12 צ'קים הועברו.על אף שחתמתי מתחילת אוגוסט, מלבד יומיים בחודש אוגוסט בהם העברתי את הדברים, לא נכחתי בדירה עד ה23 באוקטובר.תאריך תחילת הלימודים, כי שהייתי בחו"ל ובבית הורי בעיר אחרת. ביום שהגעתי לדירה אחרי 3 חודשים שלא נכחתי בה והדירה הייתה ריקה מאדם, נמצאו עשרות חרקים קטנים על הרצפה בחלקי בדירה- שני חדרים עליית גג-,כל החלונות בכל הדירה היו סגורים במשך כל התקופה והתברר לי שהתבצעה הדברה בדירה כחודשיים לפני כניסתי לדירה -פניתי לבעל הדירה בשאלה בדבר החרקים-והוא התגונן ואמר לפנות להדברה -שכן יש אחריות על ההדברה למשך שנה והחרקים שנמצאו ברובם היו מתים ועוד כ3 תיקנים חיים.. עברו כשבועיים וחצי מאז ואותם חרקים החלו להופיע בשנית ואף התעוררתי בבהלה כי מצאתי קרצימטפסת עליי,קרצייה ואין לנו שום חייה בדירה, העיניין מאוד מאוד הדאיג אותי ולכן הלכתי לישון בסלון ושוב פניתי לבעל הבית רק שאומר בתגובה שיש כיסוי לתקופה של שנה להדברה ושנדבר איתם. בעבור כל אדם חרקים זה עיניין לא נוח אבל אני באמת נגעלת מזה והסברתי לו שהם באים מהחריצים בארחים,מהסדקים בקיר או אולי אף מהיונים שמעופפות מעליי ללא הרף ומקוננות בגג וחוסר הרשתות בחלונות.מהרגע שהתחלתי לשהות בדירה בפועל- היו לא מעט נזקים שבאופן כללי לא נותנים לי להמשיך שגרת הלימודים- מרגע החלו הגשמים התגלתה נזילות בקיר אחד מהחדרים ורק אחרי שבוע של שיכנועים בעל הדירה הסכים זה לא צבע אלא באמת מים בקיר והתחיל בתהליכים להחלפת הקיר גבס- שבמהלך התיקון התברר שהסיבה האמיתי לרטיבות ולריח הלא נעים בחדר- לא היו מהמים אלא היונים שקיננו על הגג והטילו את צואתם שהצטברה בכמות אדירה של טונות והגשים הרטיבו את הצואה והיא זאת שגרמה לרטיבות בקיר בעל הבית אכן טיפל בבעיה אך אני נאלצתי שבועיים וחצי לישון בסלון עד שזה טופל והקיר הוחלף..אך מטרד המזיקים עדיין קיים והיום ההדברה באה בפעם השלישית(שוב נאלצתי להפסיד לימודים) היא שמה ג'ל פיתיון לתיקנים שהריסוס כנראה לא עובד עליהם ואמרה שאי באפשרותם לטפל בחרקים-שחיים במקלחת כי הם עמידים בפני הדברות והם באים מתעלת הניקוז מהמקלחת ושכל ריסוס ישטף במקלחת הראשונה,כומר שאין פיתרון – הפעם הקלטתי את השיחה עם המדביר.מרגע שדרכתי בדירה- שעברו כמעט חודשיים מאז היו לי רק נזילות מהמזגן , מהשירותים , רטיבות בקיר, ומכת מזיקים שאין לה פיתרון לדיברי המדביר כי זאת בעיה של כל הצנרת של כל הביניין ותעלת הביוב של הביניים כולו שדרכה הם מגיעים,אתמול מצאתי את אותו חרק מהמקלחת על גבי הסדינים- זה מצב מאוד לא נוח, אני לא ישנה טוב בלילה, ובודקת כל נקודה חומה אשני רואה במקלחת או על הקיר מחשש שזה אותו חרק- אני מנסה לברר באינטרנט מה שמו ואיך להיפטר ממנו- ואף ביצעתי פעמיים ריסוס בעצמי, אני מעוניינת לשבור חוזה כי הדירה אינה ראויה למגורים

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום יוליה אכן תמונה קשה מתוארת על ידך, אך יש לבחון את ההסכם עליו חתמת עם בעל הבית. האם ישנה אפשרות ליציאה מוקדמת מהדירה? האם את יכולה להביא מישהו אחר במקומך? האם ניסית לדבר על כך עם בעל הבית?< אם כל זה לא עזר - המלצתי היא לגשת לעו"ד בעירך ע"מ לקבל את ייעוצו - ולשלוח מכתב מקדים קודם לכן, שכן השיקים שנתת הינם התחייבות שקשה מאוד אחר כך לבטלה. בהצלחה, www.behore.co.il