יוסף ב

בעל הבית לא מאפשר לנו לצאת מחוזה

בעקבות עבודה חדשה, ביקשנו לעזוב דירה לפני תום החוזה. לצערנו אין בחוזה סעיף שמאפשר לנו לעזוב. כשהסברנו לבעל הבית את המצב, הוא הסכים בתנאי שנמצא מחליפים. לגיטימי. אלא שבעל הבית החליט להעלות את שכר הדירה ב-300 ש"ח. בנוסף, הוא דורש מהשוכרים לשלם מחצית מעלות העו"ד שהוא שכר, למרות שהוא לא מייצג את שני הצדדים אלא רק את המשכיר. באופן לא מפתיע, אף אחד מהמעוניינים שאיתרנו לא הסכים לקחת את הדירה. האם הדרישה של בעל הבית חוקית?

שגיא בכור, עו"ד

היי בשל העובדה שאין לכם אפשרות יציאה טרם סיום החוזה, דרישותיו של בעל הבית סבירות וחוקיות, גם אם לא "צודקות". המלצתי, בין האפשרות שאתם תשלמו דמי שכירות עד תום תקופת החוזה לבין האפשרות לצאת מוקדם יותר - אולי עדיף לכם להשתתף בחלק מהעלות של השוכר החדש, ובכך להביא לחתימת שוכר חדש במקומכם בהקדם. בהצלחה, www.behore.co.il

יוסף ב

תודה רבה על התשובה העניינית - והמבאסת :( כנראה שזה מה שנעשה

עו"ד ונוטיריון שגיא בכור

היי אכן כן. להבא מומלץ לדאוג לרשום בחוזה את כל האפשרויות הללו, ובכך לסגור את כל הקצוות, ולא להשאיר להתפתחויות להכתיב את מצב הדברים. בהצלחה, www.behore.co.il