ליאת

יציאה מדירה בשכ"ד

אימי עברה דירה לאחר שהתגוררה בדירה בשכירות כ- 4 שנים. היא,אחותי ובתה הקטנה התגוררו שם וחיו את חייהן. לאחר המעבר לדירה החדשה נצבעה הדירה מחדש,הוחלף חלון ועוד מספר דברים נוספים שאימי חשה כי הם היו באחריותה ולא נשמרו כראוי. בעל הדירה לא משחרר את כתב העברות ואת שטר הבנק מאחר ולטענתו אימי צריכה להחליף לו אמבטיה אף על פי שמדובר בדירה מאד ישנה מלכתחילה,הוא רוצה להביא איש מקצוע על מנת לאמוד את "הנזקים" .אבקש לציין כי הדירה ישנה מאד,קיים מלכתחילה עניין של בלאי ופחת - מה שבעל הדירה לא מוכן לקבל - הוא כבר קיבל מפתח של הדירה ולכן החשש שלי שהוא יעשה דברים על מנת לסחוט כסף מאימי וכן הוא לא הצליח עדיין להשכיר אותה ותחושתי היא שהוא מתכוון לשפץ אותה על חשבון הכסף שאין לאימי.אבקש לציין כי לאימי אין כסף מיותר ואפילו ניתוח אותו היא אמורה לעבור היא דוחה רק מהחשש שתוותר ללא עבודה - מה נוכל לעשות על מנת לסייע לה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום ליאת מה שמומלץ לעשות זה ללחוץ המשכיר לקבל את הביטחונות, ואם לא נותן אז לשלוח מכתב בדואר רשום ו/או עם אישור מסירה, ובו מבוקש לקבל את הביטחונות לאחר שהדירה נמסרה תקינה. אין אפשרות למנוע מבעל הדירה תביעה בהוצל"פ ו/או בבית המשפט ואם תגיע תביעה כזאת היא תצטרך להתמודד איתה. בהצלחה, www.behore.co.il