מנהלי הפורום
ניתוק גז בדירה שכורה ותיקון
שלום, ניתקו לי אתמול את הגז בדירה. בא טכנאי של חברת הגז שאנו מחוברים אליה (מרכזי) על מנת לעשות בדיקה שגרתית וקבע כי יש דליפת גז רק בדירה שלי ללא שום הסבר מעין היא נובעת ומה הסיבה לכך ורק אמר כי העבודה בבית של חיבור הגז אינה תקינה ורשלנית. מצד שני בעל הבית טוען כי הטכנאי גז הפרטי שלו שעשה לו את העבודה בבית בסדר גמור ואותו טכנאי דיבר עם חברת הגז ומדובר בסוף רק בחלפה של וסת/פורק לחץ. בכל אופן הטכנאי שלו היה צריך להגיע אלינו אתמול לסדר את זה והוא הבריז לנו ולא הודיע ובעל הבית אמר שמקסימום הוא יגיע היום. גם היום הבריז ולטענת בעל הבית אין לו מה לעשות והטכנאי הזה יגיע רק ביום ראשון. אנחנו אמרנו לו שאנחנו לא מעוניינים בו ורוצים להביא טכנאי מטעמנו ושהוא ישלם על התיקון והבדיקה כיוון שהטכנאי שלו גם דיבר אלינו בצורה מזלזלת ומכוערת וגם הבריז פעמיים ולא נראה לנו מקצועי כל העניין ובנוסף אנו לא סומכים על העבודה שלו אחרי מה שהטכנאי של חברת הגז אמר (למרות שגם הוא לא היה הכי מקצועי ולא נתן תשובה חד משמעית איפה הבעיה) שורה תחתונה המשכיר לא מעוניין לשלם מכספו לטכנאי אחר כי לטענתו זה באחריות הטכנאי שעשה לו את העבודה בבית ומצד שני אנחנו לא מאמינים בטכנאי הזה וגם לא בבעל הדירה כי ייתכן והם מנסים לחפות על עבודה רשלנית ופוחדים מתביעה של חברת הגז כיוון שהם טוענים שבגלל העבודה הרשלנית של הטכנאי של המשכיר הוא סיכן את כל הבניין וגם לא מאמינים בטכנאי מטעם חברת הגז שהיה כאן שעליו חברת הגז מסתמכת בקביעתה כיוון גם הוא לא היה נראה מקצועי. השאלות שלי הם: 1. האם אנו מחוייבים לקבל את הטכנאי של בעל הדירה והוא יכול להתנות את תשלום התיקון בבחירת הטכנאי הבלעדית שלו ? 2. האם זה חוקי שהוא דוחה אותנו כך כבר ואנחנו בינתיים בלי גז בבית מאתמול עד ראשון ולך תדע גם אם לא יבריז בראשון ומה גם שהוא זה שקובע לנו את זמני התיקון וסתם יום חמישי והיום חיכיתי לו בבית - זלזול בזמן שלי ובי. 3. האם זה שחברת הגז ניתקו אותנו ללא התראה זה חוקי? בתודה מראש ה