רקפת

האם עץ שגדל לתוך גינת השכנים וגורם להם נזק הוא ״בלאי סביר״?

אנחנו שוכרים בית עם גינה מזה כ-3 שנים. בהתאם לחוזה השכירות, אנחנו אחראיים על אחזקה שוטפת של הגינה ומשלמים עבור גנן והשקייה בהתאם. לאחרונה מתלונן השכן שאחד העצים פולש לעבר חצרו וגורם ללכלוך ולנזק. טיפול מיוחד בעץ זה כרוך בהוצאה מיוחדת שכן הוא אינו כלול בעבודת התחזוקה הרגילה של הגנן. על מי חלה האחריות לשלם עבור הטיפול המיוחד בעץ? המשכיר אחראי לשלם עבור בלאי סביר, האם עץ שגורם נזק לשכנים נחשב ״בלאי סביר?״ אדגיש שבמהלך 3 השנים שהתגוררנו כאן לא עלה הצורך לשלם עבור טיפול מיוחד בעץ. תודה רבה!!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב נראה לי שהאחריות על הגיזום של העץ היא באחריותכם. מנגד - גיזום של העץ ע"מ שלא יפלוש לכן אינו טיפול מיוחד, ויכול להיכלל במסגרת העבודה השוטפת של הגנן. בהצלחה ושנה טובה, www.behore.co.il