אלינור

הונאה בהשכרת דירה

שלום רב, שמי אלינור, אני ובן זוגי עברנו לפני מספר שבועות לדירה שכורה. ביום קבלת המפתח - לאחר שכבר מסר את הדירה והזדכה עליה- התקשר הדייר הקודם להזהיר אותנו שהוא ראה תיקנים בארונות. האינטרס שלו לא לספר לנו קודם, להערכתנו, הוא כי החלפנו אותו בחוזה לפני סיומו. ואכן, כבר ביום הראשון הבחנו בתיקנים וגללי תיקנים רבים בארונות המטבח. פנינו לבעל הדירה שיטפל בכך ולאחר שכנועים רבים וטענות שזה לא באחריותו הוא התרצה והסכים להביא לנו מדביר. להבנתנו מדיירי הבניין, בעל הדירה שלנו מכיר את הבעיה כבר המון זמן (הוא בעל דירות נוספות בבניין) ולמרות זאת ביום הכניסה כאשר סיפרנו לו מה אמר הדייר הקודם, הוא הכחיש ואמר שלא נאמין לו ושהוא סתם ממציא את זה. נעשתה הדברה, אך הבעיה לא נפתרה. משיחה עם דיירים בבניין מסתבר כי מדובר בבעיה ידועה שקיימת אצל שאר הדיירים בבניין וכאמור גם אצל הדיירים הקודמים של הדירה שלנו. כעת לאחר הדברה נוספת אנו מבינים שיש צורך בפעולות יותר מקיפות כגון: התקנת רשתות בכל חלונות הבית, פיזור חומרי הדברה יקרים וסתימת כל החורים בדירה ובפרט באיזור המטבח שם הכמות הכי גדולה. מדובר בתיקן "גרמני", זהו סוג מאוד בעייתי שקשה מאוד למגר, מהמידע הרב שקראנו זה לא משהו עונתי שחולף ובנוסף לכל הצרות הם גם נוטים להסתתר בתוך מכשירי החשמל, כלומר כל מכשירי החשמל החדשים שקנינו באלפי שקלים והכנסנו לדירה, ככל הנראה מלאים או יתמלאו במקקים במקומות נסתרים ובעייתיים לטיפול. אנחנו עייפים ומתוסכלים. אנחנו עדיין נמצאים עם כל תכולות הדירה באריזות (אחרי שכבר הכנסנו הכל לארונות והוצאנו הכל בשביל הדברה חוזרת). אנחנו לא יכולים לאכול בדירה, כל אוכל שפתחנו משך מקקים (מספיק מעט פירורים מאוד קטנים בשביל למשוך את התיקנים) הפסקנו לישון בדירה ועברנו להוריי מכיוון שאי אפשר לישון בשקט בידיעה שיכולים לטפס עלייך מקקים. בקיצור, סיוט, אנחנו משלמים סכום נכבד (כבר שילמנו מראש על 3 חודשי שכירות) על דירה שלא ראויה למחיה. שיקרו לנו ורימו אותנו ואנחנו לא יודעים מה הזכויות שלנו כאן. מה אפשר לעשות? האם יש עילה לצאת מהחוזה הזה? האם אפשר לחייב את בעל הבית לשאת בהוצאות? מדובר באלפי שקלים וזה לא כולל את כל עלויות המעבר לדירה, הביטוחים שחויבנו לעשות בחוזה (והתשלום על עריכת החוזה) וההשקעה הראשונית בדירה שגם עלו לנו אלפי שקלים (והמון כוחות). אנחנו אובדי עצות ומאוד נודה לעזרתך תודה רבה ושנה טובה אלינור

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב האם אכן מדובר במכת תיקנים כזאת שלא מאפשרת לגור בדירה? איך מתסדרים השכנים בדירה? אם אחרי הדברה נוספת לא ניתן לגור בדירה- לדעתי צריך לבקש לסיים את החוזה בהקדם האפשרי ומקסימום למצוא דיירים חדשים במקומכם. אם הדברה נוספת מקצועית תפתור את הבעיה - ניתן לפנות לבעל הדירה ולבקש ממנו לשאת בעלות שלה - בכל מקרה מומלץ לפתור הנושא בדרך של מו"מ עם בעל הדירה. בהתלחה ושנה טובה, www.behore.co.il