משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד גיתי בוטובול

עו"ד גיתי בוטובול

משרד עו"ד אזרחי למקרקעין, מסים, הסכם ממון, ייפוי כח מתמשך

קביעת פגישה
0534262639
חזרה לפורום

סכסוך על מחיר החדרים בדירה

שיר
שירה עב

היי, אני גרה עם עוד 2 שותפות כשלאחת מהן יש חדר מאסטר עם דירותים ומקלחת ומיני מרפסת וחדר ענקי. השותפה השנייה ואני חיות בחדרים יחסית קטנים (החלוקה היא 13 מר חדר מאסטר בלי שירותי, חדר שותפה 2 9 מ"ר, והחדר שלי 8 מ"ר). השותפה בחדר מאסטר משתמשת בחלל המרכזי כל הזמן, לומדת בו, עובדת בו, משתמשת כל הזמן בטלוויזיה (למרות שרק אני משלמת עליה). לא עוזרת בכלל במטלות הבית וכשאומרים לה משהו על זה היא ישר יוצאת בהתקפה. היא הייתה הראשונה בדירה הזאת. מבחינת מחיר, היא משלמת 3,7020 ואנחנו 3,400 כל אחת. המחיר לא נקבע בחוזה- בחוזה נכתב שכל הדירה היא 10,500. השותפה עם המאסטר היא זו שאמרה לנו כמה כל אחת משלמת (כשבפועל גילינו שהיא העלתה ב50 ש"ח לכל אחת את המחיר שהקודממים שילמו כדי שתהיה לה הנחה של 100ש"ח), אנחנו נותנות לבעל הדירה כל פעם צ'ק אחד ועושות העברות בינינו. בנובמבר אנחנו מאריכות את החוזה (משתמשות בסעיף האופציה) והוא כנראה יעלה לנו את שכ"ד ה5%, קרי ל11,025 ש"ח. השותפה השנייה ואני רוצות להביא למצב שהשותפה עם המאסטר תשלם לפחות 4,100 ובמידה והיא לא מסכימה שאני אכנס לחדר מאסטר מכיוון שאני יכולה לשים את הסכום הזה ובמידה והיא לא מסכימה לשלם או להחליף חדרים אז שתצא מהדירה. האם יש לנו דרך בצורה משפטית לעשות זאת?