מנהלי הפורום

עו"ד גיתי בוטובול

עו"ד גיתי בוטובול

משרד עו"ד אזרחי למקרקעין, מסים, הסכם ממון, ייפוי כח מתמשך

קביעת פגישה
0534262639
חזרה לפורום

לילי

צ&#
צ'קים פתוחים לרשויות

אני בעלת דירה וציינתי בחוזה שאני רוצה צ'קים פתוחים לרשויות האם דרישה זאת מוגזמת ? מה אוכל לכתוב בחוזה כדי שגם הדייר יהיה בטוח שלא אעשה בצ'קים שימוש שלא כחוק ? האם כדאי לקחת צ'ק בנקאי במקום ? { הבנתי שצ'ק בנקאי הוא כמו מזומן ויכול ללכת לאיבוד , מה קורה אם צ'ק פתוח הולך לאיבוד ? עשיתי ביטוח למבנה וציינתי בחוזה סעיף שמבקש מהשוכר לעשות גם ביטוח והוא אינו מעוניין בכך לכתוב בפוליסה של הביטוח ? תודה

RE:
שגי
שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב זו לא דרישה מוגזמת לבקש שיקים פתוחים לרשויות. ניתן לכתוב את שם הרשות + סימן קרוס ולמוטב בלבד על השיק כדי שהשוכר יהיה רגוע יותר. שיק בנקאי - כמובן שהוא חזק יותר - כמעט כמו מזומן. ניתן לצלמו - שאם ילך לאיבוד ניתן להודיע על כך. אם שיק פתוח הולך לאיבוד ניתן לבטלו בהודעה לבנק לפי פרטי השיק. לגבי הביטוח - לא מובנת השאלה? אם את עושה ביטוח מבנה. שוכר לא רוצה לעשות ביטוח תכולה, הסיכון בכך חל עליו. בכל מקרה מומלץ כן לעשות ביטוח צד ג' ע"י השוכר. בהצלחה, www.behore.co.il

RE:RE:
ליל
לילי

שאלתי היא לגביי ביטוח תכולה באם השוכר אינו מעוניין מדוע אני צריכה לרשום א שמו בפוליסה שלי כאילו הוא עשה את הפוליסה ?

RE:RE:RE:
שגי
שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אינך מחוייבת לרשום אותו בפוליסה. הכל נקבע לפי ההסכמות ביניכם. אם את לא מעוניינת את לא חייבת לציין זאת כאמור. בהצלחה,