נועה בן חמו

מציאת דייר חלופי לדירה

תיאור הבעיה המשפטית שלום רב אנחנו זוג הגרים בדירה שכורה לאחר שהיתה בעיה עם השכנים וקיבלתי איומים על חיי, החלטנו לעזוב את הדירה חודשיים לפני מועד סיום החוזה . כמובן כל המצב ידוע לבעל הבית והוא גם גר בבניין זה בעבר ויודע בדיוק על מצב השכנים(הם בדירת ביטוח לאומי ומטופלי נפש) כך שלא הופתע, ביקש לפרסם את הדירה ולהכניס דיירים לחוזה חדש(לא להחליף אותנו לחודשיים אלא חדש לגמרי לשנה) במקביל, הוא לא עונה לדיירים פוטנציאליים או שעונה להם שלא רלוונטי על סמך שהקול שלהם לא נשמע לו טוב. הוא לא פגש אותם כלל. היו כבר 3 זוגות פוטנציאליים שרצו את הדירה, עם עבודה מסודרת ,לימודים וכמובן נראים רציניים ונורמטיבים. הוא שיקר לכולם והעמיד אותנו במצב מאוד לא נעים מולם וגם הוא לא מאפשר לנו לצאת מהחוזה. אנו מרגישים שהוא מסכל לנו את הדרך לצאת, פנן אלינו מעל 8 אנשים שאמרו שהוא כלל לא עונה לטלפון. מה ניתן לעשות במצב הזה? אני חשה סכנה לחיי בבניין הזה, הזמנתי משטרה אך חוץ מלשוחח עם השכנה לא עשו כלום.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיתי בוטובול

היי, סעיף 22 לחוק השכירות והשאילה עוסק בעניינכם. על פי סעיף 22 לחוק השכירות והשאילה השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר; אולם אם לא הסכים המשכיר לעסקה מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, יהיה - (1) בשכירות מקרקעין — רשאי השוכר לעשות את העסקה (העברת חוזה השכירות לאחר) בלי הסכמתו של המשכיר; בגדול, אם הבעלים אינו מציג סיבה סבירה והגיונית לסירובו להעברת זכות השכירות לשוכר חילופי, לשוכר הקיים הזכות לבצע את העברת זכויות השכירות חרף סירוב בעל הדירה, והוא יוכל לסיים את חוזה השכירות לפני התקופה הנקובה. להרחבה ניתן לפנות אליי במייל: gitaylaw@gmail.com הערה: המידע הנ"ל הוא מידע כללי וראשוני בלבד ואינ נועד בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו.