לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רחלי ע

הפרת פרטיות מצד שותפה לדירה

שלום, אני שוכרת דירה עם שתי שותפות נוספות. אחת השותפות גרה בדירה כבר 10 שנים (אני נכנסתי לפני שנתיים), וממש קשה להסתדר איתה. נקרא לה לצורך הענין, השותפה הותיקה ביותר. השותפה השלישית נכנסה לפני שנה ולפניה היו בחדר עוד שתיים, מאז שאני שם, שעזבו. אחת מהן בגלל שלא הסתדרה עם השותפה הותיקה ביותר. אני יודעת שלפני שאני נכנסתי שתי שותפות עזבו את הדירה גם על רקע סכסוך עם השותפה הותיקה. החדר שלי הוא מעבר לחדר כביסה וסוכם מראש, לצערי בע"פ, שהמעבר לכביסה יהיה בתיאום איתי. אני עובדת מהבית וגם חשובה לי הפרטיות שלי, זה מאוד מאוד חשוב לי. לאחר כמה חודשים בדירה, השותפה הותיקה ביותר הודיעה לי שלא מתאים לה יותר "לבקש ממני לכבס" ולכן שאתן לה מועדים קבועים. זרמתי עם זה וזה לא הסתדר. בהתחלה היא התלוננה שאין מספיק מועדים, אחר כך שכולם לפני יום חמישי והיא צריכה מועד גם בסוף השבוע ואחר כך הגיעה תלונה על כך שמועד ביום החופשי שלה לא מקובל כי היא לא מתכוונת לבזבז אותו על כביסה. התחלתי להגיב לה ופחות לזרום על הדרישות ובשלב הזה היא דרשה שארשה לה להיכנס בכל זמן שאני לא בחדר. מצאתי את עצמי במצוקה אמיתית. אני לא יכולה לאפשר לה להיכנס כשתרצה מכמה סיבות. הספקתי להכיר אותה עם הזמן ולכן הסיבה העיקרית היא שהגבולות שלי מולה חשובים לי ביותר, כי היא לא יודעת לכבד אותי או כל אחד אחר. כל טשטוש של גבול מביא איתו טשטושים אחרים. בהבנה שלי, היא פשוט רואה בי ובשותפה הנוספת כלים לסבסוד שכר הדירה ולא מעבר. ברור שזה מגיע גם להרבה דברים אחרים. אני מודה, שלעיתים היא מרגישה לא בסדר איתנו ואז יש מן "פיצוי" כזה ושלרוב היא דואגת לא להסתכסך עם שתינו במקביל. כשזה קורה, היא עושה הכל להסתדר לפחות עם אחת מאיתנו בחזרה. אני כמובן מעונינת לעזוב את הדירה, אך כבר תקופה ארוכה שאני לא מוצאת משהו שמתאים לי גם כלכלית. יש לי כמה שאלות משפטיות: 1. היא הודיעה לי שהיא תיכנס לחדרי ללא רשותי כשאני לא שם. האם היא יכולה חוקית? האם אני יכולה למנוע ממנה בדרך כלשהי? כבר קרה שהיא נכנסה לי לחדר כשהתלבשתי, אבל גם ללא קשר אני לא מעונינת שהיא תיכנס ללא תיאום איתי. 2. מותר לי לנעול את חדרי? 3. מה נחשב תיאום? הבוקר היא שלחה לי הודעה שהיא זקוקה לכביסה נוספת השבוע ושאני אבחר בין היום ב15:30 למחר ב15:30. אני מרגישה מאוימת ולחוצה משום מה.. תודה רבה, רחלי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר